Abstracte cover fotoboek met plexiglas moderne kunst fotografie

Review van een high end fotoboek

Ik heb een portfolio op Instagram met vooral moderne abstracte foto’s. Ik zag tijdens het browsen een advertentie van Saal Digital waarbij je een waardebon krijgt van 100 euro voor een Professional Line-fotoboek in ruil voor een eerlijke review over de kwaliteit. Ik heb mijn gegevens ingestuurd met een link naar mijn website en ik kreeg de kans om mee te doen.

Ik heb wel eerder wat prints besteld bij Saal Digital in het verleden. Ik ben een fan van het fotopapier van Fuji en dan vooral de mat en Silk variant.
Met soft proofing komen ze precies op het papier zoals op de monitor. Daar moet ik wel bij zeggen dat ik een hardware gekalibreerde monitor heb. Dat dit geen garantie is, laten andere aanbieders wel zien omdat die kwaliteit veel minder is, zoals zwarten die helemaal dichtgelopen zijn en geen enkele detail meer vertonen.
Niks van dit alles bij Saal, ICC profielen staan op de site en de instellingen ook die ze gebruiken bij het printen.

Terug naar het boek! Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen, dit is topkwaliteit!
We gaan beginnen met het ontwerpen van het boek, dit is heel gemakkelijk met de software. Even downloaden en beginnen maar! Het is allemaal heel intuïtief en omdat ik mijn foto’s allemaal al op het juiste formaat had was ik binnen een half uurtje klaar. Uploaden en dan begint het wachten.
Wat schetst mijn verbazing, binnen enkele dagen had ik het boek in mijn handen.
Verpakking prima in orde, verpakt in dik karton. Het boek zat ook nog in een beschermende hoes, dus er was weinig dat enige schade zou kunnen veroorzaken.
Het formaat van het boek is een flinke 30x30cm! Ik heb gekozen voor vierkant omdat mijn moderne abstracte werk in deze maat is.
Ze bieden de mogelijk tussen verschillende covers, en ik heb gekozen voor een boek met plexiglas cover. Zo kon ik gelijk ook eens bekijken hoe de kwaliteit hiervan is.
Ik pakte het boek uit en de cover was boven verwachting. Het beschermende plastic zat er nog op, dus geen krasje te zien. De hoeken zijn netjes afgerond en helemaal glad. Ik heb gekozen voor een zwarte cover en door het plexiglas geeft dit een mooie diepte.
Voor de binnenkant heb ik gekozen voor mat papier. Ik ben niet echt een fan van glossy papier en op mat komt mijn werk gewoon mooier uit vind ik. Het papier van Fuji is top papier en de afdrukkwaliteit kan gewoon niet beter. Ook hier weer zijn de kleuren en contrast hetzelfde als op de monitor. Het papier is dik, helemaal glad en de bladzijden vallen bijna vlak open. Ook hier geen enkele opmerking over de kwaliteit.

Foto’s

 

Abstracte cover fotoboek met plexiglas moderne kunst fotografie Abstracte print fotoboek met stippen Abstracte print fotoboek met stippen op fuji papier Abstracte print fotoboek met hard edge figuren Abstracte print fotoboek met losse abstracte vormen

Eindconclusie

Ik kan niet anders concluderen dan dat dit boek van topkwaliteit is, zowel in afwerking als in print kwaliteit en kan het iedereen aanraden een Professional Line-fotoboek aan te schaffen als je in de markt bent voor een product zoals dit.
Daarom wil ik Saal bedanken voor de mogelijkheid mee te mogen doen en er een prachtig fotoboek aan over te houden!
Heb jij interesse in dit boek kijk dan even op Saal Digital.